Brænderiet Lillebælt på Fjelstrup Kro

Kro og Brænderi:
Den 1. februar 2019 skiftede Fjelstrup Kro ejer. Charlotte Holck og hendes datter Cecillie Holck overtog på denne dag nøglerne til den gamle smukke kro, der i mere end 150 år har ligget centralt midt i Fjelstrup. Hovedaktiviteten vil i fremtiden være et brænderi med fremstilling af frugtbrændevin.

Åbent Hus på Brænderiet
På en smuk solskinsdag den 6. april bød Charlotte og Cecillie indenfor på Fjelstrup Kro, alias Brænderiet Lillebælt. Kroen har de sidste 12 året været ejet af fire lokale Fjelstruppere, der gennem årene har gjort en stor indsats for at renovere og bevare den gamle kro.

Et familieprojekt
De to aktive kvinder er dog ikke helt alene om projektet. Baggrunden for oprettelsen af Brænderiet Lillebælt skal nok ses på baggrund af Cecillies mand, Drazen, der er af bosnisk herkomst, og her fremstilles der jo som bekendt frugtbrændevin i stor stil. Charlotte og hendes mand, Anders, har en frugtplantage på Ørbyhage, og det er tanken, at slivovitzen fremstilles af plantagens frugter. I kroens gamle stald vil der blive installeret destillationskedler i kobber, og her vil der blive brændt frugtbrændevin, som man kender det fra Balkan-landene.

Mange andre gode ideer med kroen

Det er ikke meningen, at de smukke lokaler skal stå tomme hen, mens der brændes slivovitz i den gamle stald. I første omgang er det meningen at leje lokalerne ud til fester og andre begivenheder, ligesom der måske bliver åbnet for krostuen i sommerhalvåret, hvor der jo er mange turister i sommerhusene og i UNESCO-byen Christiansfeld. Man kan også sagtens forestille sig, at kroens faciliteter anvendes til en række andre events. Måske bliver Fjelstrup stedet, hvor man holder sin fest. - Byens forsamlingshus har plads til 100 spisende gæster, kroens sal kan sagtens rumme omkring 70 gæster, og har man brug for plads til en fest med blot 35 gæster, så er Klublokalet i Fjelstrup Kultur- og Idrætscenter særdeles velegnet.

Massiv opbakning fra lokalområdet
Mere end 150 gæster fra lokalområdet var mødt op til åbent hus på kroen, der var blevet smukt pyntet - og stemningen var i top. Det lignede nærmest et traditionelt Sønderjysk Kaffebord med en overflod af forskellige kager, og de mange gæster var med til at sætte liv i kroen igen. Mange fremmødte udtrykte deres glæde over, at der nu igen er liv i kroen igen. Det bliver spændende at fælge udviklingen på Fjelstrup Kro/Brænderiet Lillebælt, fortæller Svend Christensen fra Fjelstrup.


Christiansfeld Avis Torsdag den 25. april 2019